Home
contact |

Heb je al geschreven?


Iedereen heeft er wel ervaring mee. Pas afgestudeerd en op zoek naar de
eerste baan begin je (toen was u nog een je) met het schrijven van het curriculum. Als je dit tekstbestand 128,6 keer geopend hebt, alle punten op de goede plek staan en je vrienden er een plasje over hebben gedaan is fase 1 volbracht.

Nu start fase 2; je gaat op zoek naar een werkgever. Je koopt het NRC of de Telegraaf en raadpleegt de vacatures achterin. 

biertjeEn daar staat hij dan: de vacature van je dromen. Nu wordt het spannend. Wat ga je doen? De meesten zijn in de pen gekropen en versturen een sollicitatiebrief (Via deze brief solliciteer ik naar .. bla bla bla). En nu? Now we wait!  

Ga solliciteren!


Als u (je bent inmiddels een u geworden) dit leest is het goed gekomen. U bent nu manager of ondernemer op zoek naar kennis; de reden dat u dit nu leest. U heeft een inkomen en wilt meer verdienen. 

Zoals u ooit mooie brieven schreef naar potentiŽle werkgevers zo moet u ook nu weer starten met het schrijven en versturen van sollicitatiebrieven aan opdrachtgevers. Uw opdrachtgevers browsen meerdere uren per dag op zoek naar leveranciers (informatie, middelen, arbeid en entertainment). Zorg dat ze dit bij u komen halen. Dat doet u door artikelen te schrijven met een opdrachtgever, doelgroep of persona in gedachten. Het voordeel is dat elk artikel (sollicitatie) dat u de deur uit doet (publiceert via uw website, linkedin profiel, vakblog et cetera) 'eeuwig' online beschikbaar is. Als het een goed artikel is dan heeft u daar jaren profijt van. Dus pak die pen en start met solliciteren.

Wilt u weten waaraan een goede sollicatiebrief moet voldoen? Bel mij dan of stuur een e-mail. Heeft u moeite om zelf te solliciteren maar heeft u wel een goed curriculum? Schakel opnieuw uw vrienden in of bel mij; ik ben ook heel vriendelijk en ik schrijf uitstekende teksten

Dus, hey jong, sollicitere

Met vriendelijke groet,

 

Remo Natali

PS: Solliciteren is ontleend aan het Latijn sollicitāre en staat voor ‘doen schudden, prikkelen, bewegen tot ..’. Het is een samenstelling van sollus dat staat voor ‘het geheel’ en ciēre met de betekenis 'in beweging zetten, oproepen’. Kortom, het in beweging zetten van het geheel. Dat doe je dus met muziek van Amadeos!
Zoek
On stage
Bijzondere noten