Home
contact |

Penprinter.nl .. Webshop in Printerpennen


Dit is een intern project en mijn eerste stap in de wereld van 3D printen; de derde industriŽle revolutie en gewoon waanzinnig cool. Met de ontwikkeling van de printerpen komt 3D printen echt onze woonkamer in. De printerpennen van 3Doodler en Creopop waren revolutionair en een volledig niet artikelgroep is ontstaan. Feitelijk is het niet zozeer 3D printen als wel tekenen in 3D maar feitelijk kun je op een gelijke wijze werken als een reguliere 3D tafelprinter; alleen behoorlijk veel onnauwkeuriger maar daarentegen wel in totale vrijheid.

Propositie


Een goede vriend vroeg mij ooit wat mij gelukkig maakt. Daar moest ik over nadenken maar na een paar dagen had ik het antwoord. 'Als ik kan ervaren (alleen en met anderen) en als ik kan creŽeren. 3D printen sluit hier perfect op aan. Spelen met 3D printers en printerpennen is een waanzinnige ervaring en na wat aanloop perikelen stelt het je in staat om ter plekke te creeren. Eerst in gedachten, daarna op met een stukje 3D software en tot slot met je 3D penprinter op tafelprinter!

Ik wil mensen in contact brengen met dit super gave 'speelgoed' en ze meteen voorzien van leuke sjablonen, ontwerpen en lesmateriaal.

Bedenken van een handelsnaam


Voor het gehele 3D project en penprinter.nl in het bijzonder heb ik ongeveer 2 maanden vooronderzoek, studie en beursbezoeken uitgevoerd. Vanuit het groeiende inzicht heb ik een aantal deel projecten gedefinieerd en gezocht naar geschikte handelsnamen. De afgelopen paar jaar is het aantal domeinnamen waarin '3D' is verwerkt in grote getalen vastgelegd hetgeen dus een behoorlijke uitdaging gaf.

Voor de verkoop van 3D pennen heb ik gekozen voor de handelsnaam penprinter.nl omdat dit een redelijk voor de handliggende, nog beschikbare (als .nl domein) handelsnaam was. Natuurlijk had ik liever printerpen.nl of 3dprinterpen.nl of 3dpen.nl gehad maar die waren niet meer beschikbaar. Dat krijg je als je niet goed bij de les blijft.

Voor de payoff heb ik voor een call to action gezorgd. Wat ga jij tekenen (moet worden: wat ga jij tekenen in 3D?)

penprinter-logo-2Grafisch ontwerp


Voor het logo van penprinter.nl heb ik gebruik gemaakt van een template die ik subtiel heb aangepast. De webshop draait op een combinatie
van de opensource software van Wordpress en Woocommerce in combinatie met diverse complementaire plugins voor bijvoorbeeld betalingsverkeer, logistieke afhandeling en online marketing (SEO, affiliate management en e-mailmarketing).

Webmarketing


Webmarketing vindt plaats door middel van:

  1. Linkbuilding: Dit artikel valt dus onder linkbuilding :)
  2. E-mailmarketing op basis van een relevant adressenbestand (30.000)
  3. Contentgeneratie door het herschrijven van teksten met betrekking tot merken, technieken en onderwerpen
  4. SEO  Search Engine Optimisation, content technisch goed verwerken in het CMS
  5. SMM Social Media Marketing waarbij ik gebruik kan maken van 2 grote kanalen (20.000 volgers) die goed op de doelgroep zitten, werven door middel van posten van visuals en 'like, share en win' acties
  6. SMA Social Media Advertising met name via Facebook omdat je dit goed kunt targetten op je doelgroep
  7. Affiliatemanagement: samenwerken met online agenten (webmasters)via Tradetracker, Beslist.nl en Bol.com
  8. DM door middel van flyeren in woonwijken, enkel lokaal door stagiaires

Wil je weten hoe een 3D printerpen werkt?

 

 
Zoek
On stage
Bijzondere noten